Felix Herngren

Felix Herngren är regissör, men han är också komiker och skådespelare. Ofta kombineras hans olika yrkesroller, som i serien Solsidan, där han var producent för serien, skrev manus, regisserade och dessutom spelade en av huvudrollerna.

Herngren föddes i Stockholm år 1967. Hans genombrott kom i och med tv-serien Smash, där Herngren var skådespelare. Serien regisserades av hans bror, Måns Herngren. Bröderna samarbetar nu igen, då Felix Herngren för närvarande driver ett produktionsbolag som heter FLX 2.0 och som grundades år 2007, där hans bror också arbetar.

Som komiker har Felix Herngren nått framgång med karaktärer som Papi Raul och Dan Bäckman, som nått kultstatus. De blev framförallt kända som sidokaraktärer i tv-programmet Sen kväll med Luuk, men har senare deltagit i andra former av program, till exempel Fångarna på fortet. Dan Bäckman är baserad på kulturkritikern Dan Backman, och förmodas ha tillkommit som en hämnd på Backman efter att han kallat Felix Herngren för ”extremt obegåvad” i Svenska Dagbladet. Läs mer om karaktärerna på wikipedia.Felix Herngren 22

Som regissör har Felix Herngren framförallt regisserat reklamfilmer, och har blivit utvald till världens femte bästa reklamfilmsregissör av The Gunn Report. Han har även regisserat tre spelfilmer: Vuxna människor från 1999, Varannan vecka från 2006 och nu senast Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann från 2013. Hans debutfilm, Vuxna människor, är en dramakomedi om en man som är trött på sitt liv och är otrogen mot sin fru. Hans fru är också otrogen, men med sin väninnas älskare. När någon av dem får reda på sanningen brister allt. Varannan vecka går i samma ådra. Även den är en dramakomedi med komplikationer som otrogna fruar, gamla flickvänner, bröder, barn och en karriär på väg att dala. Hans senaste film är baserad på romanen med samma namn av Jonas Jonasson, och handlar om en hundraåring som kliver ut genom ett fönster på sin hundraårsdag och hamnar på en resa runt jorden och genom historien. Läs mer om hans filmer på imdb.

Om du vill återuppleva det bästa av Felix Herngrens filmer, tv-serier och karaktärer, eller om du vill se dem för första gången, finns ett stort utbud av tv-kanaler på, där du säkerligen kan se verk av Felix Herngren eller produktioner han medverkat i, i egenskap av skådespelare.

originmag